Vakantiehuis kopen voor verhuur: drie overwegingen

Een vakantiewoning kopen voor de verhuur neemt toe aan populariteit. Heeft u dit ook al eens overwogen? Dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat u kiest voor een waardevaste investering. Voor een recreatiewoning die mensen (blijven) kiezen als vakantiebestemming. Een huis dat voldoet aan alle eisen van de hedendaagse vakantieganger. Dit roept natuurlijk allerlei vragen op voordat u een weloverwogen keuze kunt maken. Welke regio of welk gebied is aantrekkelijk? Wat is de kwaliteit van de woning en wat is het comfort dat ik mijn huurders kan bieden?

De locatie van een vakantiewoning kiezen 

De locatie van een vakantiewoning die u overweegt aan te schaffen voor uzelf en de verhuur speelt logischerwijs een belangrijke rol in uw keuze. Een aanzienlijk deel van uw potentiële huurders zijn Nederlandse vakantiegangers als u investeert in een recreatiewoning in eigen land. Zoals blijkt uit diverse onderzoeken, zijn rust en natuur belangrijke reismotivaties voor deze doelgroep. Een villa op familieresort PUUR Exloo sluit hier goed op aan. Het resort bevindt zich midden op de Hondsrug in Drenthe, een uniek natuurgebied dat zich uitstrekt van Emmen tot de stad Groningen. Op het vakantiepark wordt rust en ruimte met luxe gecombineerd.

Toegenomen interesse in Drenthe 

De interesse in de provincie Drenthe is de laatste jaren toegenomen, hetgeen het een aantrekkelijke gebied maakt om er een vakantiewoning te kopen voor de verhuur. Zo is het aantal Duitse vakantiegangers in Drenthe de laatste jaren enorm gegroeid. Uit de voorlopige cijfers van het CBS blijkt dat maar liefst 185.000 Duitsers de provincie bezochten, hetgeen een verdubbeling is ten opzichte van 2013. “Deze stijging in Drenthe ligt boven het landelijk gemiddelde,” zegt Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe. De provincie krijgt steeds meer bezoek van buitenlandse toeristen, die voornamelijk uit Duitsland, België en Groot-Brittannië komen.

‘Vakantie luxer dan thuis’ 

Zoals in onder andere Het Ondernemersbelang is verschenen, zien we dat consumenten steeds meer waarde hechten aan een topverblijf tijdens hun vakantie dat luxer is dan thuis. Dit omdat de trend is dat we vaker, maar wel korter, op vakantie gaan. Dat korte verblijf willen we zo zorgeloos mogelijk doorbrengen.

Wat zoeken investeerders in vakantiewoningen? 

Hielke Tillema, directeur Kontour Vastgoed, zegt bovendien in Elsevier weekblad Terzake: “Net dat beetje meer. Dat is waar investeerders in recreatiewoningen tegenwoordig naar op zoek zijn.” Kontour springt dan ook in op de toenemende vraag naar vakantiewoningen in het topsegment met de ontwikkeling van familieresort PUUR Exloo.

Over elke woning is tot in detail nagedacht. Een Smart-TV met Netflix, een eigen sauna en luxe elementen waarmee in de bouw al rekening is gehouden. Denk aan softclose lades in de keuken, een Quooker, vloerverwarming, designmeubilair, inbouwkasten en luxe sanitair. Dit sluit aan bij de trend om steeds vaker een korte vakantie te vieren in een omgeving luxer dan thuis. Het prettige is dat de inrichting klaar is voor eigen gebruik of de verhuur. Daar hoeft u zich als eigenaar dus niet druk over te maken.

Degelijke bouwkwaliteit 

Een investering in een vakantiewoning voor de verhuur vraagt daarnaast een zekere mate van kwaliteit in de gebruikte bouwelementen. Dit is precies wat de villa’s op het resort bieden. Bovendien worden de recreatiewoningen ontwikkeld door gerenommeerde partijen die over een ruime kennis en kunde in alle (bouw)disciplines beschikken. Dit zorgt niet alleen voor een waardevast, maar ook voor een waardvol resultaat. U wilt na de bouw natuurlijk ook zo lang mogelijk een goede kwaliteit kunnen bieden en uw gasten tevreden houden. Binnen de verhuurformule van het resort, pakt de PUUR Exloo-organisatie de verhuur en het beheer voor u op. Zo is er maximale controle op zowel de tevredenheid van uw gasten als op de kwaliteit van de woning en de faciliteiten van het resort. Hiermee houdt u grip op uw rendement.

Drie overwegingen nog eens op de rij 

Als u wilt beleggen is een tweede woning kopen voor de verhuur een aantrekkelijke investering. Deze investering moet natuurlijk wel waardevast zijn. De drie belangrijkste factoren die hieraan bijdragen zijn de locatie en omgeving, een degelijke bouwkwaliteit en comfort. Met een woning op het vakantieresort PUUR Exloo streept u deze zaken moeiteloos af. Daarnaast heeft u dankzij de unieke verhuurformule geen omkijken naar de verhuur en het beheer. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze belegging! Wilt u weten wat het u daadwerkelijk oplevert? Neem contact op met Anja Seubers voor het berekenen van uw rendement.