Value for life: investeer in financieel rendement én in geluk

Onze visie is dat een tweede woning, niet alleen financieel rendement, maar vooral ook plezier voor uzelf en uw familie moet opleveren. Het investeren in een tweede woning via Kontour Vastgoed is niet alleen rendabel, maar ook een investering in vrije tijd. De degelijke bouwkwaliteit, het zeer hoge afwerkingsniveau en een professionele verhuur- en beheerorganisatie voor het topsegment, maakt dat investeren in een luxe recreatievilla niet alleen op alle vlakken waardevol, maar ook waardevast is.

Variabel rendement of eigen gebruik

Bij onze projecten kunt u kiezen voor een villa met een variabel rendement of voor een villa puur voor eigen gebruik. Een variabel rendement betekent dat de werkelijk verhuurde weken minus de kosten aan u als eigenaar van de villa uitgekeerd worden. Daarnaast heeft u uiteraard zelf de mogelijkheid te genieten van uw villa. Investeren in een vakantievilla is een aantrekkelijk alternatief voor aandelen, obligaties of lage rentes op uw spaarrekening. U geniet van uw rendement bij verhuur en tevens investeert u in vrije tijd. Neemt u voor informatie over de rendementen per project, contact op met de verantwoordelijke sales manager. 

Wat zijn de financiële aspecten bij de investering in een tweede woning?

Advies op basis van uw persoonlijke situatie is hét sleutelwoord bij uw keuze voor een investering. Daarom is het altijd een goed idee om een financieel adviseur in de arm te nemen. Toch zijn er al wel een aantal algemene zaken die we hieronder met u kunnen delen:

 • BTW-nummer:

   Bij het aankopen van een vakantievilla voor de verhuur, is het noodzakelijk dat u beschikt over een BTW-nummer, zodat u de btw over de aankoopsom (21%) terug kunt vorderen evenals andere kosten. Dat betekent ook dat u de btw (9%) over de huurstromen die u ontvangt af moet dragen. U dient hiervoor eenvoudig een aanvraag in bij de Belastingdienst en binnen no-time is het voor u geregeld. Voor meer informatie verwijzen wij u naar uw belastingadviseur.

 • Inkomstenbelasting in box 3:

   Voor de Belastingdienst wordt een vakantievilla die u verhuurt gezien als belegging en bij het doen van aangifte voor uw inkomstenbelasting wordt uw vakantiehuis belast in box 3.

 • Omzetbelasting over de huuropbrengst:

   De huuropbrengsten van uw vakantievilla zijn belast met een omzetbelasting van 9%. Hier staat tegenover dat u de exploitatiekosten kunt aftrekken. Denk hierbij aan de parkkosten of aan onderhoud van uw verhuurobject. Op de website van de 

  Belastingdienst vindt u meer informatie over dit onderwerp.

   

Investeren is maatwerk

Wanneer u investeert in een vakantiewoning komt u in aanraking met bovenstaande verschillende fiscale aspecten. Wij adviseren u altijd om in een gesprek met een financieel adviseur uw persoonlijke situatie te bespreken. Investeren is immers maatwerk.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om te investeren in een recreatiewoning? Neemt u dan gerust contact met ons op.