Een luxe vakantiewoning in Oostenrijk

Piet en Herma Bakkeren investeerden in 2008 in een tweede woning in Oostenrijk. Sindsdien zijn ze verknocht aan Oostenrijk en brengen ze de helft van het jaar door in hun appartement in Kaprun. Wat is het dat hen elk seizoen weer zo veel plezier brengt in Oostenrijk? We vroegen het ze.

Op zoek naar een vakantiewoning

Toen wij in 2007 ons bedrijf verkochten, gingen wij op zoek naar een vakantiewoning. Altijd thuiszitten is niets voor ons. In eerste instantie zochten wij naar een vakantiewoning in Friesland aan het water. Na een zoektocht via Google en een telefoongesprek met Kontour Vastgoed, kwamen wij om tafel met Kontour directeur Hans. Er was wel zicht op een project in Friesland, maar de bouw was nog niet gestart, vertelde hij. Ons oog viel op een mooie prospectus van Kaprun, dat Hans op het bureau had liggen. Ik hoor het Hans nog zo zeggen: “Dat is geen Friesland.”

Thuis aangekomen hebben we het er uitvoerig over gehad en besloten Herma en ik te gaan kijken. Tijd hadden we immers wel. 14 Dagen later reden wij er met vrienden heen. Dat was in de zomer van 2008. Wij kwamen een modelwoning binnen, die te koop was. Het voelde als een warme deken. Wij hebben nooit meer over Friesland gesproken.

Een luxe vakantiewoning in Oostenrijk

Wij werden tijdens dat eerste bezoek aan Kaprun, ontvangen door Hans en zijn vrouw Truus. Het contact was direct hartelijk en onze gesprekken verliepen gemoedelijk. De inrichting klopte voor ons helemaal. Warm, sfeervol en van goede kwaliteit. We waren meer dan enthousiast en namen direct een optie, die we niet veel later hebben omgezet in een definitieve aankoop. Terug in Nederland spraken we erover met onze kinderen. Die waren ook enthousiast en komen nog steeds elk jaar in de winter langs, inmiddels met kleinkinderen tussen de 1 en 7 jaar. Eén en al sneeuwpret! Op 1 december 2008 namen wij de sleutel van ons appartement in ontvangst. We zijn direct 2 maanden gebleven. Heerlijk!

Ons appartement van 100m2, een penthouse, heeft drie slaapkamers en twee badkamers. Wij hebben ervoor gekozen het niet te verhuren. Wij komen er zelf veel te graag. Wij weten inmiddels dat Kontour Vastgoed altijd kiest voor prachtige locaties, zowel in Oostenrijk als in Nederland. Zowel de kwaliteit van de bouw, als die van het interieur zijn enorm hoog. Dat merken we nog steeds. Na al die jaren zijn de luxe keuken en onze badkamers nog even mooi en alles werkt nog perfect. Het is zoals je het thuis ook zou willen. Daarom voelt het hier ook altijd weer als thuiskomen.

Oostenrijk, een vier seizoenen bestemming

Wij wonen zelf op de Veluwe en zijn met 9 uurtjes al in onze tweede woning. Vanaf daar is het maar 5 kwartier naar Italië, dus daar gaan we ook regelmatig een paar dagen heen. Soms gaan we zelfs een dagje heen en weer. Met de auto prima te doen! Maar Kaprun zelf is ook prachtig en verveelt nooit. Ons penthouse ligt op 150 meter van de skilift, vlakbij de gletsjer. Wij komen hier zo’n 20 tot 25 weken per jaar. Ook in de zomer is Oostenrijk prachtig. Ons appartement ligt in een weids dal, dat redelijk vlak is, en waar je ook heerlijk kunt fietsen. We fietsen bijvoorbeeld graag naar Zell am See, om een terrasje te pakken. De natuur is hier prachtig. We bezoeken elk jaar wel de Krimml watervallen. Ook de Mooserboden, de stuwmeren van Kaprun, bezoeken wij elk jaar weer, want de natuur is er altijd weer anders en elke keer verbluffend mooi. De mensen in Oostenrijk zijn echt heel vriendelijk. Inmiddels herkennen de mensen ons hier natuurlijk en hebben wij onze eigen favoriete plekjes. Eén van die plekjes is de Tauern Spa, een luxe wellness resort, met binnen- en buitenbaden. Als het in de winter sneeuwt en je ligt daar in een buitenbad, dan is dat echt bijzonder.

Vakantiewoningen in aanbouw

Wij zouden iedereen een vakantiewoning in Oostenrijk aanraden. Wij genieten er intens van, maar hebben daarnaast ook nog steeds prettig contact met het team van Kontour Vastgoed. Wij volgen de nieuwe projecten met grote interesse. De dienstverlening van het team, de kwaliteit van de bouw, de unieke locaties, alles klopt gewoon. Wij zijn destijds ook in de Duinvilla’s op Ameland geweest, toen die werden opgeleverd. Dat het tot in de puntjes klopt, dat ervaarden wij ook daar weer. Wij hadden nu ook graag het nieuwe project in Brand bezocht. Helaas kan dat nu (nog) niet, maar dat gaan we zeker nog doen!

Michel en Kim

“Investeren in een vakantiewoning op PUUR Exloo bleek een schot in de roos.”

Lees artikel
Jan en Monique

Kopers op PUUR Exloo Jan en Monique vertellen hun verhaal

"Wij zochten echt een waardevaste investering."

Lees artikel

Bekijk de projecten die Kontour Vastgoed op dit moment in verkoop heeft.

Alle projecten van Kontour Vastgoed kenmerken zich door onze unieke signatuur waarbij kwaliteit en comfort voorop staan. In combinatie met de unieke locaties in zowel binnen- als buitenland, zorgt dit ervoor dat Kontour Vastgoed onderscheidende vastgoedprojecten met waardevol en waardevast vastgoed kan realiseren.