"Wij genieten al volop van onze villa in Drenthe."

Het echtpaar Snijder is in het bezit van twee luxe vakantievilla’s op Familieresort PUUR Exloo. Na veel plezier beleefd te hebben in hun vakantiewoning in Zuid-Frankrijk, gingen ze op zoek naar een vakantieverblijf dichterbij huis. Ze overwogen een villa op Ameland, maar kwamen uiteindelijk uit in Drenthe. Hoe dat zo kwam, vroegen wij de heer Snijder. Dat vertelde hij ons met plezier. Leest u mee?

Op zoek naar een vakantiewoning in Nederland

“Hoewel we al ruim 20 jaar veel plezier beleven aan onze vakantiewoning in Zuid-Frankrijk, gingen we toch op zoek naar een vakantievilla in Nederland. Een fijne plek, waar we geen 1300 km voor hoeven te rijden. Onze zoon wees ons op een nieuw project in Drenthe van Kontour Vastgoed. Toen de naam Drenthe viel, bracht dat direct positieve herinneringen naar boven uit mijn kindertijd. Ik ben een geboren Groninger en kwam als kind vaker in Drenthe om vakantie te vieren. Onze zoon kocht eerder een appartement in Oostenrijk van Kontour Vastgoed en had goede ervaringen. Wij besloten een afspraak te plannen.

Luxe vakantievilla voor de verhuur

Onze eerste kennismaking met Kontour was met Anja. Het was november 2018 en zij vertelde ons uitgebreid over Familieresort PUUR Exloo. Het contact verliep prettig en hartelijk. Het project sprak ons direct aan en wij vervolgden onze gesprekken. De aantrekkingskracht van het autoluwe gebied waar onze villa zou komen te staan, had ook een keerzijde, namelijk dat we niet met de auto tot aan onze villa konden komen. Vanwege het uitstekende rendement, grepen wij toch de unieke kans hier te investeren, maar besloten wij wel de villa puur voor de verhuur in te zetten. Deze villa werd opgeleverd in augustus 2019 en wordt sindsdien verhuurd. Onze aankoop rendeert dus al enige tijd en wij hebben hier totaal geen omkijken naar. Ideaal!

Vakantiewoning voor eigen gebruik

Toen wij Wim de Haan van Kontour vertelden dat we bij een villa voor eigen gebruik toch echt een parkeerplaats naast de deur prefereerden, vertelde hij ons over de Bosrandvilla’s. Deze villa’s zijn niet voor verhuur bestemd, maar enkel voor eigen gebruik. Mooi aan de rand van het bos en van het resort gelegen, zoals de naam al verraadt. Wij waren direct enthousiast en als eerste kopers hadden we ook eerste keus. Onze villa voor eigen gebruik werd in december 2019 opgeleverd. Om ons heen werd toen nog druk gebouwd, maar inmiddels loopt ook de bouw van de Heuvelrugvilla’s op het resort op z’n eind. Wij genieten al volop van onze villa in Drenthe.

Luxe vakantievilla met voorzieningen

Wat wij als zeer prettig hebben ervaren, is dat wij inbreng hadden wat de inrichting van de villa betreft. Ook mochten we meedenken over hoe de villa op het perceel kwam te staan, rekeninghoudend met wind en zon. Wij kozen voor een groot deel voor de inrichting van Kontour, maar bepaalden wel voor een deel zelf de indeling van de villa. Zo wilden wij bijvoorbeeld graag een kookeiland zoals de 10-persoons villa’s hebben. En dat is erg mooi uitgepakt. We zijn hier nog steeds erg blij mee. De sauna in de badkamer lieten wij juist achterwege, waardoor wij nu een riante badkamer hebben. En in plaats van de bedstee, hebben wij een leuk kantoortje. We hebben geen jonge kleinkinderen meer en dit is voor ons een praktisch alternatief.

Vrije tijd in Drenthe

De gesprekken met Kontour Vastgoed ervaarden wij zonder uitzondering als ongedwongen, hartelijk en meedenkend, zowel met Anja als met Wim, Hielke en Hans. En ook de mensen in Drenthe zijn makkelijk in de omgang. Direct, op een fijne manier. Groningers en Drenten gaan blijkbaar goed samen! Ik kende Exloo nog niet, maar wij vinden het hier prachtig. Vanaf onze Bosrandvilla loop je zo het bos in. Vanwege Corona zijn we er verder nog niet veel op uitgegaan, maar gingen we aan de slag in de tuin van onze villa. Mijn vrouw heeft groene vingers en beleeft hier veel plezier aan. Vanaf onze woonplaats zijn wij hier zo; wij rijden filevrij binnen twee uur naar Exloo. Naast Familieresort PUUR Exloo is het Fletcher Hotel gevestigd, waar wij gebruik mogen maken van de faciliteiten. We kunnen er zwemmen en bowlen en er wordt momenteel een midgetgolfbaan aangelegd. In het hotel bevindt zich een restaurant en ook in het dorp is er op culinair gebied veel te beleven. Borger is overigens ook een schitterend dorp met veel faciliteiten. Wij twijfelen er geen seconde aan: we gaan ons hier uitstekend vermaken!”

Piet en Herma

Een luxe vakantiewoning in Oostenrijk

Dit echtpaar investeerde in 2008 in een tweede woning in Oostenrijk. Sindsdien brengen ze er de helft van het jaar door.

Lees artikel