Kopers op PUUR Exloo Jan en Monique vertellen hun verhaal

Een waardevaste investering in waardevol vastgoed, dat is dé ideale combinatie. Dat investeren in recreatievastgoed een goede keuze is, dat ervaarden Jan en Monique in 2019. Het beviel hen zo goed, dat ze daarna nog twee waardevaste investeringen deden. In totaal maar liefst drie keer en allemaal bij Kontour Vastgoed. Zij delen graag hun ervaring met u. Leest u mee?

Jullie eerste investering is nog niet eens zo gek lang geleden. Hoe kwam het tot stand?

"Klopt! Wij waren op zoek naar waardevast vastgoed om in te beleggen. We dachten in eerste instantie aan vastgoed op een wintersportlocatie in Oostenrijk. Tijdens onze zoektocht kwamen wij bij toeval bij Kontour Vastgoed terecht. Wij zagen dat er nog drie Watervilla’s in Friesland beschikbaar waren. Totaal iets anders dan Oostenrijk, maar het sprak ons direct aan. Wij namen in februari 2019 contact op en hadden een prettig gesprek met Hans van der Mijl. Er was een mooi weekend op komst en wij spraken met hem af om zondags een modelwoning te bezichtigen.

Wij togen zaterdag al met z’n tweetjes naar Friesland om de omgeving te verkennen. We werden positief verrast zowel door de omgeving als door de ligging van de villa. Toen we de volgende dag binnen konden kijken, waren we direct verkocht. Het hoge afwerkingsniveau was duidelijk zichtbaar. Voor ons een heel belangrijk element, omdat we niet alleen zochten naar vastgoed, maar specifiek naar waardevast vastgoed. We hebben geen andere locaties meer bezocht, behalve de Second Home Beurs. Het was ons al snel duidelijk: dit was wat we zochten. In juli 2020 werd onze villa opgeleverd en de verhuur - waar we overigens geen omkijken naar hebben - loopt echt al heel goed."

Hoe kijken jullie terug op het proces van aankoop tot aan de oplevering?

"Vlekkeloos. We hebben ons praktisch nergens mee bemoeid. We zijn twee keer wezen kijken. En wij zijn voor de inrichting en de stoffering bij HomeCenter in Wolvega geweest. Daar konden we onder één dak alles uitzoeken. Ideaal. Hennie Kapenga van HomeCenter is echt heel goed. Zij adviseerde, hield alles nauwlettend in het oog en heeft alles voor ons geregeld, zoals wij in gedachten hadden. Alles is top afgewerkt tot in de details. En dat is echt heel belangrijk voor de beleving van de huurders. Wij investeerden niet veel later ook in een villa op Familieresort PUUR Exloo. We brachten daar een weekend door om te ‘proefslapen’. Dan ervaar je ook zelf weer hoe fijn het is dat een vakantiewoning comfortabel is en van alle gemakken voorzien. Ook de ‘kleine dingen’, zoals de bedden die bij aankomst al strak opgemaakt zijn, zorgen vanaf de eerste minuut voor dat ultieme vakantiegevoel." Exloo in Drenthe is weer een heel andere omgeving dan Friesland. Hoe was dat?

"Proefslapen in Exloo was heerlijk. Inderdaad een heel andere omgeving. Wij verbleven daar in de periode dat niet alles zomaar kon vanwege Corona. Zo konden wij bijvoorbeeld niet uit eten. In onze villa lag een complete lijst met restaurants in de buurt waar wij eten konden afhalen of bestellen. Erg attent! We hebben van de rust genoten en van de vriendelijke inborst daar. Wij hebben gegolfd en veel gewandeld. Heel stiekem vinden wij Friesland mooier. Het water spreekt ons heel erg aan, maar we moeten ook bekennen dat er in Exloo net iets meer te doen is. We hebben dit ook enthousiast rondverteld en twee bevriende stellen zijn inmiddels ook overgegaan tot een aankoop hier. Wij zijn op z’n zachtst gezegd ‘enthousiaste kopers’. Dat komt ook door de prettige contacten met het team van Kontour. Aardige mensen, die met je meedenken, oprecht jouw wensen vooropstellen en doen wat ze beloven. Klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet."

Jullie raden een luxe vakantievilla in Nederland dus wel aan als investering?

"Zeker! Nederland is een prachtig vakantieland en dat ontdekken steeds meer mensen. Kontour Vastgoed ontwikkelt ook echt op unieke plekken, die net dat beetje extra hebben. En niet alleen in Nederland. In Oostenrijk wordt momenteel Ski & Golfresort Brand ontwikkeld. Wij gaan ook hier investeren en hebben gekozen voor een vierpersoons appartement. Wat ons hier aanspreekt is dat het een vierseizoenen gebied is. Er is het hele jaar door van alles te doen. Wij zijn er in de zomer wezen kijken en de verwachting is dat het eind volgend jaar opgeleverd wordt. We kunnen kiezen uit drie soorten inrichting en er wordt ook hier weer kwalitatief gebouwd aan waardevast vastgoed. Vanaf het midden van Nederland is het maar 850 km rijden. Het is een sneeuwzeker en kindvriendelijk gebied. Vanuit het appartement kijk je uit op de golfbaan. Fietsen, wandelen, skiën of een dagje naar Italië. Je kunt hier van alles!"

Bent u benieuwd wat een waardevaste investering u kan opleveren? Laat dan hier uw gegevens achter, dan vertellen wij u er graag meer over. Ook Jan en Monique staan geïnteresseerden graag te woord. Mocht u daar interesse in hebben, dan brengen wij u graag in contact.

Familie Teeuw

"Stabiel beleggen in een tweede woning."

“Het stabiele karakter van de investering en het gegarandeerde rendement zijn voor ons een goede keuze gebleken.”

Lees artikel

Kontour als ontwikkelpartner

Op zoek naar een partner voor de ontwikkeling van uw grond tot een hoogwaardige recreatiebestemming? Kontour Vastgoed heeft jarenlange ervaring als ontwikkelpartner van gemeenten en particuliere grondeigenaren. Met onze projecten richten we ons op het hogere segment en geven we de omgeving een kwaliteitsimpuls.