"Het leven is puur en goed in PUUR Exloo."

Reinoud van Assendelft de Coningh bezocht met zijn vrouw Familieresort PUUR Exloo. Hij doet beeldend verslag van hun verblijf. Leest u mee?

Verslag van een verblijf in Exloo

"Net zoals ik het Anton Pieck zo graag zou gunnen om nog één keer terug te komen om te zien hoe de evolutie van zijn creaties hebben geleid tot het enorme succes van de Efteling, zo zou ik het Piet Derksen, de oprichter van wat het eerste Sporthuis Centrum bungalowpark gunnen om te komen kijken naar wat in Familie Resort Puur Exloo is gerealiseerd. Niet dat Puur Exloo ook maar iets te maken zou hebben met Sporthuis Centrum of het latere Center Parcs, maar dit bij Landal aangesloten resort laat zien hoe steeds weer innoveren heeft geleid tot de ultieme vakantievilla. Derksen, die tot aan zijn dood op een van zijn parken woonde om te zien hoe hij zijn parken steeds weer kon verbeteren naar de wensen van de gast, zou genieten!

Vlakbij het lieflijke dorpje Exloo, de ‘parel van Drenthe’ ligt het park. Nog niet helemaal af, er wordt nog gebouwd aan meer vakantievilla’s. Maar nu al valt de warme deken van een heerlijke vakantie in eigen land over je heen als je aankomt.

Naast de mooie vormgeving en de uitstekende inrichting van de villa’s, waarover hierna meer, valt vooral de perfecte gastgerichtheid op bij aankomst.De buurman, het mooie hotel de Hunzebergen heeft al vier sterren. Maar dit lijkt The Ritz!

Letterlijk aan alle details is gedacht!

Een welkomstpakket waarin zowel in schoonmaakmiddelen als koffie, thee en stroopwafeltjes is voorzien. Verse bloemen in een vaas op tafel, kaarshouders met nieuwe waxinelichtjes. Een fles koude witte wijn in de koelkast en een fles rode wijn op tafel. Zelfs een volle schaal ijsblokjes in de diepvries en kleine Rituals flesjes voor je persoonlijke verzorging in de badkamers.

Wij verbleven hier in de allerwarmste week van het jaar, wellicht de warmste week sinds de metingen. Toen we het park opreden ‘kraaide’ mijn partner dan ook in extase ‘airco’, toen ze de units aan de buitenkant van de villa’s zag! Dat is al de eerste winst. We reden meteen door naar onze villa omdat we niet hoefden in te checken. Het park is ‘receptieloos’. Je krijgt bij boeking tevoren een code toegestuurd waarmee je je villa kunt openen. Ook alweer heerlijk, dat je op de aankomstdag niet eerst - al dan niet met zeurende kinderen - in de rij moet staan tot de receptiemedewerksters aandacht aan jou kunnen besteden. Communicatie is geen enkel probleem, want als er iets is of je een vraag hebt, stuur je gewoon een mailtje naar de Resort Manager. In het hele huis is uitstekende Wifi.

De villa’s, je kunt kiezen uit zes-, acht- of tien persoons met ofwel een prachtig rieten dak of pannendak, zijn top. Voor elke slaapkamer een eigen badkamer en TV (mèt Netflix!). De keukenuitrusting is vollediger dan thuis… Nespresso apparaat, en - bij ons op proef - zelfs een nieuw Jura koffiezetapparaat mét koffiebonen van Peeze koffie. Een sinaasappelpers en staafmixer. Uitstekende koelkast en afwasmachine. We moesten wel even zoeken naar de waterkoker, maar die bleek niet aanwezig en niet nodig, want... een Quooker (!) behoort tot de standaarduitrusting. In de woonkamer natuurlijk óók een grootbeeld smart-tv met Netflix en tal van apps.

Sanitair is naar de modernste standaard en uiterst comfortabel. De sauna hebben we om begrijpelijke redenen met een temperatuur van 34 graden buiten alleen op z’n ontwerp bewonderd. Alles bij elkaar is het huis eigenlijk een huis met een uitrusting zoals je zelf graag zou willen hebben. Dat is natuurlijk ook het geheim, dat Piet Derksen ooit al bedacht toen hij zijn bungalows uitrustte met een heuse kleuren tv. Mensen meer luxe bieden tijdens hun vakantie dan ze thuis hebben!

Voor wie Drenthe nog niet genoeg kent, is Puur Exloo een absolute aanrader. Het wordt op een heel originele manier uitgeduid door een heuse ‘belevingskaart’ waar alle belevenissen in de regio op een heel leuke en duidelijke wijze zijn getekend. Een hippisch centrum om de hoek en een uitdagende 18-holes golfbaan op een paar honderd meter. Schattige dorpjes in de omgeving, prachtige fietsroutes. Het grootste Hunebed in Borger ‘op een boogscheut afstand’ en heel plezierige horeca in overvloed. Kortom er is veel te zien en te beleven, terwijl het hele gebied toch de door ieder zo gewenste rust uitstraalt.

Als Piet Derksen Familie Resort Puur Exloo nog eens zou kunnen zien, zou hij trots zijn op de ontwikkeling die hij ooit, decennia geleden in gang zette!

Wij genoten in ieder geval van onze vakantie in eigen land in 2020! Was er dan helemaal geen nadeeltje aan verbonden? Jawel… mijn vrouw wil nu ook een Quooker!"

Familie Teeuw

"Stabiel beleggen in een tweede woning."

“Het stabiele karakter van de investering en het gegarandeerde rendement zijn voor ons een goede keuze gebleken.”

Lees artikel

Bekijk de projecten die Kontour Vastgoed op dit moment in verkoop heeft.

Alle projecten van Kontour Vastgoed kenmerken zich door onze unieke signatuur waarbij kwaliteit en comfort voorop staan. In combinatie met de unieke locaties in zowel binnen- als buitenland, zorgt dit ervoor dat Kontour Vastgoed onderscheidende vastgoedprojecten met waardevol en waardevast vastgoed kan realiseren.