Het Brandnertal de perfecte uitvalsbasis voor elke wintersportliefhebber

Met het skiseizoen voor de deur vertelt Hans van der Mijl, algemeen directeur Kontour Vastgoed, enthousiast over zijn geliefde wintersportdorp Brand.

Hans: ‘Brand is echt een gezinsskigebied met een authentieke sfeer. Vele generaties komen er met veel plezier terug en voelen zich erg thuis. Je voelt dat je écht in Oostenrijk bent. Het dorp straalt een rustiek en oorspronkelijk karakter uit, maar dan wel met een modern jasje. Het dorp ligt op 1030 meter, dat is een stuk hoger dan de meeste skioorden, waardoor en eerder sneeuw ligt en dit ook langer blijft liggen. Ook heel fijn is dat het dorp geen massatoerisme kent en er dus ook geen lange wachtrijen bij de liften zijn. Het gebied wordt niet voor niks ‘De verborgen parel van Vorarlberg’ genoemd! Nog een groot voordeel is dat Brand in ongeveer 8 uur rijden is vanaf Utrecht. Je hoeft niet door al die kronkelige bergweggetjes te rijden, en je hebt geen sneeuwkettingen nodig naar de bestemming, het is ook een van de eerste grote skigebieden wanneer je Oostenrijk binnenrijdt. Het gevarieerde skigebied ligt op 1000 tot 2000 meter en heeft 65 kilometer aan skipistes. Ruim voldoende dus voor beginners en gevorderden om heerlijke tochtjes te maken. Brand zelf vind ik echt een heel gezellig dorp. De restaurants, zo’n 12 stuks, bieden topservice en topkwaliteit. Ook hebben ze allemaal een andere menukaart. Dit heeft de horeca onderling zo met elkaar afgesproken, zodat er veel meer te kiezen valt dan de welbekende Wienerschnitzel. Ieder restaurant heeft zijn eigen specialiteit met de beste streekproducten, zodat het lokale gevoel goed naar voren komt. Trouwens overal in het dorp – bij de winkels, de skiverhuur, de skiklassen – is de service en kwaliteit van een zeer hoog niveau. Dat zorgt voor een heel fijn vakantiegevoel. Het resort Aparthotel DELUXE Brand ligt schuin tegenover de skiliften. Binnen 5 minuten loop je ernaartoe, gewoon op je normale schoenen. Bij de liften zijn lockers aanwezig waar je je skiuitrusting kunt opbergen. Zo stap je direct in je verwarmde skischoenen. Sowieso is alles in het dorp heel goed beloopbaar, je hebt geen bus of auto nodig. Dat geeft nog een stukje extra ontspanning.

Skigebied

En wanneer je zin hebt in een hele speciale avond, reserveer dan een tafeltje in een van de bergrestaurants. Twee keer per week zijn ‘s avonds de liften geopend, zodat je heerlijk en romantisch kunt dineren op de berg. Dat is echt een aanrader. Wat mij betreft beschikt Brand over een op-en-top Wohlgefühl.’

Enthousiast geworden? Klik dan hier om het Aparthotel DELUXE Brand te bekijken.