Een vakantiewoning voor verhuur of voor eigen gebruik?

Een vakantiewoning kopen voor de verhuur neemt toe aan populariteit. Met name bijzondere, luxe vakantiehuizen in eigen land zijn erg in trek. Heeft u ook al eens overwogen om te investeren in een vakantiehuis? Dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat het een waardevaste investering is. Voor een recreatiewoning die mensen blijvend aantrekt als vakantiebestemming. Bijvoorbeeld in de in populariteit toenemende oerprovincie Drenthe. Drenthe verwelkomde vorig jaar bijna twee miljoen toeristen. Een stijging van zes procent in vergelijking met het jaar daarvoor en die groei zet ook dit jaar door.

Vakantie in Drenthe

Met een vakantiehuis in Drenthe ervaart u de ultieme natuurbeleving. Met maar liefst drie Nationale Parken is het natuurschoon in Drenthe overdonderend. Klimbossen, zwemplassen, schaapskooien, fietsroutes, wandelpaden, De Hondsrug UNESCO Global Geopark, het Balloërveld, er is zoveel te ontdekken! Het Drentse landschap kleurt elk seizoen anders en verveelt nooit. Uit de laatste kerncijfers van het toerisme in Drenthe blijkt dat bijna 50% van de bezoekers met name gelukkig wordt van de prachtige natuur in Drenthe. Met een luxe vakantiehuis kunt u elk seizoen terugkomen om een nieuwe kant van Drenthe te ontdekken. Een goede reden om te kiezen voor een vakantiewoning waarbij u flexibel bent om te kiezen tussen verhuur en eigen gebruik.

Een vakantiehuis als waardevaste belegging

De combinatie van pure beleving, bijzondere ligging, luxe vakantievilla’s van hoogwaardige bouwkwaliteit, top hotelfaciliteiten- en services en een unieke verhuur & beheerformule van Familieresort PUUR Exloo staat garant voor een waardevolle, maar vooral ook waardevaste belegging. Dat is dus een zorg minder, wanneer u wilt investeren in vastgoed. Maar dan rijst wellicht de vraag of u het vakantiehuis puur voor de verhuur aanschaft of dat u kiest voor eigen gebruik. En is een combinatie van beiden ook een optie? We zetten de opties voor u op een rij.

Investeren in een vakantiehuis voor eigen gebruik

Kiest u voor een luxe vakantiehuis volledig voor eigen gebruik, dan investeert u in een waardevol bezit, waar u samen met uw familie en vrienden kunt genieten. Samen koken in de woonkeuken met kookeiland, eten aan de grote eettafel én lekker ontspannen in uw eigen wellnessruimte. De Klimbos villa’s op Familieresort PUUR Exloo bieden alles voor een onvergetelijk verblijf met uw dierbaren, met voldoende privacy voor een ieder. Besluit u in een later stadium om uw villa alsnog (deels) beschikbaar te stellen voor verhuur, dan is dat geen enkel probleem.

Investeren in een vakantiehuis voor de verhuur

Investeren in een luxe vakantievilla in Drenthe is een mooi alternatief op beleggen of sparen. U geniet van een waardevaste vastgoed investering en heeft nergens omkijken naar. De verhuur van uw villa('s) is namelijk in handen van Landal GreenParks Nederland. Door deze keuze is er maximale controle en invloed op de kwaliteit en de klanttevredenheid van gasten. En daarmee op uw rendement. U kunt er ook voor kiezen om de villa te verhuren en daarnaast zelf gebruik te maken van de vakantievilla.

Fiscale aspecten bij de aanschaf van een vakantiewoning

Bij de aanschaf van een vakantiehuis spelen een aantal fiscale aspecten een rol. Eén en ander hangt van uw persoonlijke situatie af. Wij adviseren u dan ook vooraf informatie in te winnen over niet alleen de juridische, maar ook de specifieke fiscale consequenties die voor u van toepassing zijn. Toch zijn er al wel een aantal algemene zaken die we met u kunnen delen. U vindt ze hier.

Voor meer informatie, een adviesgesprek of een bezoek aan de modelvilla’s kunt u contact opnemen met Salesmanager Anja Seubers.