De fiscale aspecten bij het kopen van een vakantiewoning

Om bij het begin te beginnen: advies op basis van uw persoonlijke situatie is hét sleutelwoord voor een soepel verloop van uw fiscale zaken. Daarom is het altijd een goed idee om een financieel adviseur in de arm te nemen. Toch zijn er al wel een aantal algemene zaken die we met u kunnen delen:

BTW-nummer nodig bij aankoop van vakantievilla

Bij het aankopen van een vakantievilla voor de verhuur, is het noodzakelijk dat u beschikt over een BTW-nummer. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk is het heel eenvoudig: u dient een aanvraag voor een BTW-nummer in bij de Belastingdienst en binnen no-time is dat geregeld.

Inkomstenbelasting in box 3 bij vastgoedbelegging

Voor de Belastingdienst wordt een vakantievilla die u verhuurt gezien als belegging en bij het doen van aangifte voor uw inkomstenbelasting wordt uw vakantiehuis belast in box 3. Over de koopsom van een PUUR Exloo vakantievilla wordt 21% belasting berekend. Dit bedrag dient u zelf voor te financieren, maar dit bedrag kunt u na afloop van de aangifteperiode terugvorderen.

Omzetbelasting over de huuropbrengst van een vakantiewoning

De huuropbrengsten van uw vakantievilla zijn belast met een omzetbelasting van 9%. Hier staat tegenover dat u de exploitatiekosten kunt aftrekken. Denk hierbij aan de parkkosten of aan onderhoud van uw verhuurobject. Op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Kleine ondernemersregeling bij het verhuren van een vakantievilla

Het verhuren van uw PUUR Exloo vakantievilla kan vallen onder de kleine ondernemersregeling. Dit is één van die fiscale aspecten die nét wat meer toelichting vergt. Bekijk daarom de volgende link op onze website voor meer informatie over deze regeling.

Investeren is maatwerk

Wanneer u investeert in een PUUR Exloo vakantievilla komt u in aanraking met bovenstaande verschillende fiscale aspecten. Wij adviseren u altijd om in een gesprek met een financieel adviseur uw persoonlijke situatie te bespreken. Investeren is immers maatwerk.